Szolgáltatásaink

Látásvizsgálat

A rendszeres látásvizsgálat nélkülözhetetlen a szem egészségének megóvásához. A helyesen felírt korrekció és az ennek alapján elkészített szemüveg pedig fontos a teljes értékű élethez. Egy átlagos szemvizsgálat mindössze 15-20 percig tart és teljesen fájdalommentes.

A látásvizsgálat menete:

A vizsgálat során rögzítem az adataidat és panaszaidat, ellenőrzöm az eddig viselt szemüveged dioptriáját. Ezután elvégezem az objektív vizsgálatot. Az objektív vizsgálat, mint ahogy neve is utal rá, objektíven adja meg a páciens fénytörési hibájából származó dioptria adatokat, figyelmen kívül hagyva, hogy a páciens előzőleg milyen szemüveget viselt, illetve az előző szemvizsgálat során milyen korrekciót kapott. Az objektív szemvizsgálat refraktométerrel készül, ez azonban nem elegendő a megfelelő szemüveg felírásához, de fontos tájékoztatást nyújt részemre a szemed optikai tulajdonságairól.

Ezt követi a szubjektív látásvizsgálat, mely során figyelembe veszem az objektív vizsgálat eredményeit. A próbakeretbe illesztett próbalencse és az olvasótábla segítségével ki is próbálhatod a leendő szemüveged dioptriáját először egy, majd kétszemesen, így megtapasztalhatod, hogy melyik dioptriával a legkomfortosabb a látásod.

Végezetül meghatározom az olvasáshoz, illetve a monitor használathoz szükséges dioptriádat. (ezek a dioptriák, az esetek többségében már eltérnek egymástól, hiszen más-más távolságot igényelnek)

Ezután a vizsgálati anyag birtokában felvilágosítást nyújtok a korrekciós lehetőségekről, szem előtt tartva az igényeidet és segítséget nyújtok számodra, hogy stílusodhoz, arcodhoz és nem utolsó sorban a felírt korrekcióhoz, mely szemüvegkeretek jelentik a legoptimálisabb választást számodra.

Kontroll

Gyermekek esetében mindenképp szükséges évente látásvizsgálatot végezni. Így már korai szakaszban felismerhetők az esetleges látásproblémák.

A 20 és 40 éves kor közötti időszak az, amikor elég körülbelül kétévente látásellenőrzésre járni (kivéve, ha valamilyen rendellenesség miatt sűrűbb vizsgálatokra van szükség).

A 40 év felettiek számára is javasolt évente látásvizsgálatra menni, hogy felismerhetőek legyenek az olyan szembetegségek, mint például a makuladegeneráció, szürkehályog, zöldhályog.

Ha kontaktlencsét viselsz a kontroll vizsgálatra hozd magaddal a kontaktlencséidet. Jóval rövidebb a vizsgálat, mint az első találkozás alkalmával, látásellenőrzés után, réslámpával ellenőrzöm a szemeid szaruhártyájának első felszínének egészségi állapotát.

Kontaktlencse illesztés

A látásvizsgálat elvégzése után dönthetsz úgy, hogy kontaktlencsét is viselnél.

Megtanítom ennek biztonságos használatát, felhelyezését, kivételét, tisztítását, tárolását. Dönthetsz napi- vagy havi- csererendszerű lencsék mellett, illetve, ha az eredményeid alapján már több, különböző dioptriát kell viselned, választhatsz multifokális kontaktlencsét is.

Ne feledd, a kontaktlencse viselés mellett is szükséged van a megfelelő dioptriával elkészített szemüvegre, valamint UV szűrős napszemüvegre is!

Szemüvegkeret javítás, orrtámasz csere

Előfordulhat, hogy szemüveged (akár fém, akár műanyag) eltörik. A sérülés, a legtöbb esetben javítható, ezt viszont csak akkor tudom megítélni, ha látom a problémát. Még akkor is érdemes behozni szemüvegedet, ha a keret helyreállíthatatlanul megsérült, hiszen a megszokott szemüveglencséidet így is meg tudom menteni az esetek többségében.

A számodra felírt dioptria, csak a megfelelően illeszkedő szemüvegkeretben ad tökéletes látásélményt, ezért nagyon fontos, hogy a kereted a fejed formájához legyen igazítva!

Az orrtámaszok fém, damilos, illetve fúrt kereteken találhatók, más néven papucsoknak is nevezzük. Ezek cseréje, elszíneződés esetén fontos. Neked ez egy folyamatos bosszúság, nekem pedig csak néhány perces munka. Keress bátran!

Szaktanácsadás

Ha elveszel a kapott információk sűrűjében, ne csüggedj!

Türelemmel és a legjobb szaktudásommal segítek Neked, hogy a legmegfelelőbb döntést hozd! Bízd rám magad! Kereshetsz a lenti telefonszámon, vagy e-mailen keresztül is, de a legjobb, ha személyesen keresel fel az üzletben.

Szemüvegkészítés

Ha már mindent megbeszéltünk és megtaláltuk közösen a számodra legelőnyösebb keretet és lencsét, rövid határidővel el is készítjük azt. Szemüveged a legjobb kezekben, a legmodernebb csiszológépekkel az ESSILOR és a Interoptik Kft lencsegyártó cégek saját műhelyeiben készül.

Átveheted nálam az üzletben, vagy kérheted optikai futárszolgálatunk szállításával is.